Yapay zeka günümüzde öyle bir seviyeye geldi ki artık sadece yapay zeka kullanarak uzun ve kısa videolar oluşturabilir, yapay zeka ile makale yazabilir ve yapay zekanın çizim yeteneği ile görseller oluşturabilirsiniz.

Yapay zeka sadece bu kısımlarla kalmıyor. Yazılım alanında ise oldukça başarılı işler yapıyor. Özellikle ChatGPT bu konuda en gelişmiş yapay zeka sistemlerinden birisi.

Bu yazımızda sizlere sadece yapay zeka kullanarak yapacağınız işlerden nasıl para kazanacağınızı hatta sadece yapay zeka ile para kazanmak değil, yapay zeka ile nasıl pasif gelir oluşturabileceğinizi detaylı bir şekilde açıklayacağız.

Eğer yapay zeka ile nasıl para kazanırım, yapay zeka ile nasıl içerik üretirim diye merak ediyorsanız bu yazı tam size göre.

Sırası ile sadece yapay zeka kullanarak yapabileceğiniz ve para kazanmanızı sağlayacak 10 iş fikrini listeliyeceğiz.

1- Yapay Zeka İle Shorts Videolar Oluşturma

Bildiğiniz üzere son zamanlarda YouTube tarafında Shorts, İnstagram tarafından Reels ve Tiktok olmak üzere kısa videolar oldukça ilgi görmekte.

Sizlere bütün dillerde yapay zeka kullanarak nasıl içerik oluşturacağınızı ve nasıl para kazanacağınızı adım adım anlatacağım.

Peki yapay zeka ile nasıl kısa video oluşturacağız?

Öncelikle kendinize belirli bir içerik konusu belirleyip bu konuya uygun sosyal medya platformları açın.

Logo kısmı için Midjourney ya da ücretsiz alternatifi Leanordo.ai platformunu kullanabilirsiniz.

Daha sonra ChatGPT üzerinden seçtiğiniz konu ile alakalı içerik fikri alın. Örnek vermek gerekirse “Dünyanın En Fakir Ülkeleri”.

Daha sonra yine ChatGPT kullanarak bu içerik için bir metin hazırlayın. Bunun için ChatGPT’ye bana şu konuda bir makale yazarmısın demeniz yeterli.

Evet, şuan hesaplarımız logomuz ve ilk içeriğimiz hazır.

Şimdi sırada bu videomuz için görsel ve seslendirme yapmamız lazım. Tabi ki bunu da sadece yapay zeka kullanarak hazırlayacağız.

Metnimizi yine ChatGPT’ye vererek ona bir kısa video oluşturacağımızı ve bu kısa video için bize lazım olacak görsellerin promtunu yazmasını isteyin.

ChatGPT size videonuzda kullanacağınız görselleri oluşturmanız için gerekli promptları verecek. Daha sonra bu promptları yine Dall-E, Midjourney ve Leonardo.ai gibi platformlara vererek videonuz için gerekli görselleri oluşturabilirsiniz.

Son aşamamız seslendirme! Bunun içinde yine internette bir çok site yer almakta. Bunlardan herhangi birisine videonuzun metnini verdiğiniz takdirde size seslendirilmiş halini oluşturacaktır.

İşte bu kadar. Sadece yapay zeka kullanara sıfırdan açtığımız hesapların logosundan içeriğine, görsellerinden seslendirmesine kadar her şeyi hazırladık.

Şimdi yapmanız gereken tek şey yapay zekanın oluşturduğu bu metin, görsel ve seslendirmeleri CapCut gibi basit bir video kurgu programı üzerinden video haline getirip ek olarak otomatik alt yazı ekleyerek paylaşabilirsiniz.

Yaptığınız bir videoyu Instagram, YouTube ve TikTok üzerinden paylaşabilir hatta aynı videoyu yine yapay zeka ile birçok farklı dilde hazırlayıp aldığınız izlenmeler ile binlerce dolar para kazanabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey bunu düzenli ve istikrarlı bir şekilde devam ettirmek.

2- Yapay Zeka İle Makale Yazarlığı

Bildiğiniz üzere artık yapay zeka bir çok farklı işi yapabiliyor fakat şüphesiz en başarılı olduğu alanlardan birisi metin yazarlığı. Özellikle ChatGPT bu konuda en başarılı yapay zekalardan birisi.

Sadece metin yazarlığı değil, bütün konular hakkında çok fazla bilgi sahibi olması da onu oldukça başarılı bir içerik üretici yapıyor aslında.

Peki yapay zeka ile makale yazarlığı yaparak nasıl para kazanırız?

Öncelikle bu konuyu 2 ana başlık altında ele alalım.

A) Makale Satışı/Yazarlığı
B) Web Site İçerik Üretimi

A) Türkiye’de ya da global’de bir çok farklı webmaster forumu bulunmakta ve bu forumlarda bir çok farklı makale yazarı para kazanmakta.

Öncelikle bu forumlara kayıt olarak orda ki web site sahiplerinin paylaştığı ilanlara ulaşmanız gerekli.

Site sahipleri 100 kelime başına ödedikleri ücret ile makale yazarları aramakta. Bu sayede başkaları için yapay zeka aracılığı ile makale üretip bu makalelerinizi satarak para kazanabilirsiniz.

Bunu Türk platformlarında yaparsanız TL, globalde yaparsanız dolar kazanabilirsiniz. Gördüğünüz gibi sadece yapay zeka kullanarak makale satmak ve para kazanmak bu kadar kolay.

B) Eğer ben bu makaleleri satıyorum da bana para verip alanların bu işten kazancı ne diye düşünüyorsanız çok güzel bir noktaya parmak bastınız. Sizden bu makaleleri satın alan site sahipleri bunları kendi web sitelerine ekliyor ve bu makalelerden ömür boyu kazanç elde ediyor.

Nasıl mı? Çok basit. Öncelikle bir web sitesi kurmanız lazım. Bu konuda özellikle YouTube’da oldukça fazla içerik bulunmakta. O içerikleri izleyerek kendinize bir web sitesi kurabilirsiniz.

Daha sonra ise yapmanız gereken şeyler basit. Yapay zeka ile oluşturduğunu makaleler ile bu web sitesini dolduracaksınız. Belli bir zaman sonra bu makalelerinize ziyaretçiler gelmeye başlayacak. Tebrikler! Artık her gün ziyaretçi alan bir web sitesinin sahibisiniz. Artık Google Adsense gibi platformlardan web sitenize reklam alarak para kazanabilirsiniz.

Üstelik bu bir pasif gelir türü olduğundan bu sayede gece uyurken bile para kazanabileceksiniz.

3) Yapay Zeka İle Tasarım Yapmak

Artık bir çok işletmenin sosyal medya hesabı bulunmakta. Bu işletmeler sosyal medya hesapları ile ilgilenecek grafik tasarımcılar arıyor. Yine bir çok farklı forumda bu tarz iş ilanlarını bulabilirsiniz.

Yapmanız gereken şey ise çok basit. Bu konuda dünya çapında en başarılı platformlardan birisi olan Canva ile bir çok hazır şablon ve yapay zeka desteği ile içerik üretebiliyorsunuz.

Öncelikle forum ya da ilan sitelerinden bir iş almanız gerekli. Örnek vermek gerekirse bir inşaat sektöründe faliyet gösteren bir firmanın sosyal medya yönetim işini aldınız.

Yapmanız gereken ilk şey bu durumu ChatGPT’ye anlatmanız ve ondan içerik fikri almak. Daha sonra aldığınız bu içerik fikirleri ile Canva’ya gidip bir çok farklı sosyal medya içeriği oluşturabilir ve bu içerikleri paylaşabilirsiniz.

Sadece bir sosyal medya hesabı yönetmeniz de gerekmiyor. Aylık ödeme şeklinde bu tarz 10 işletme ile anlaşmanız durumunda her ay çok yüksek miktarlarda para kazanabilirsiniz.

4- Yapay Zeka İle YouTube Videosu Oluşturma

İlk maddemizde yapay zeka ile kısa video oluşturmayı anlatmıştık. Şimdi ise daha fazla para kazanmanızı sağlayacak uzun video oluşturmayı anlatacağım.

Öncelikle yine kendinize bir konu belirleyin ve bu konu üzerine bir YouTube kanalı açın. Bu kısmın detaylarına ilk madde de değindiğimden burayı hızlı geçeceğim.

Şimdi bir örnek üzerinden ilerlemek gerekirse diyelim ki hikaye içerikleri üreteceksiniz. Öncelikle ChatGPT’ye gidin ve ondan bir korku hikayesi oluşturmasını isteyin.

Daha sonra ordan aldığınız bu korku hikayesini yine yapay zeka seslendirme araçlarından birisini kullanarak seslendirin. Fakat burda benim önerim insansı bir ses kullanmanız. Bu işlem için Elevanlabs.io sitesini kullanabilirsiniz.

Sonrasında yine YouTube üzerinden alacağınız korku ile alakalı bir arka plan videosunu indirin. Daha sonra CapCut üzerinden bu arka plan videosunun altına seslendirmenizi ekleyin. Son olarak da konunuz ile alakalı bir fon müziği de ekleyebilirsiniz.

İşte bu kadar video hazır. Sonrasında yine Canva üzerinde bu YouTube videonuz için bir kapak resmi oluşturabilirsiniz. Artık yapmanız gereken tek şey içeriği paylaşmak ve bunu düzenli olarak yapmak. Artık para kazanmaya hazırsınız.

5- Yapay Zeka İle Yazılım Yaparak Para Kazanma

ChatGPT sizin tarif ettiğiniz bir yazılımı koda çevirebilen en başarılı yapay zekalardan birisi. İşte sizde bu faydalı özelliği para kazanmak için kullanabilirsiniz.

Peki yapay zeka ile kod yazarak nasıl para kazanırız?

Aslında burda mantık makale yazarlığı ile oldukça benzer. Yine 2 seçeneğiniz bulunmakta. Ya direk sipariş üzerine bir yazılım yapacaksınız ya da kendi fikriniz ile bir yazılım üretip bunu satacaksınız.

Ben size nasıl üretip satmanız gerektiğini bir örnek üzerinden anlatayım. Örneğimizde bilgisayarımızın otomatik kapanmasını sağlayacak bir program yazdıracaz.

Öncelikle ChatGPT’ye gidip ona bir yazılım oluşturmak istediğinizi söylüyorsunuz. Daha sonra ona yazılımın çalışma mantığını anlatıyorsunuz.

Bana bir kod yaz, bu kod öncelikle kullanıcıya bilgisayarın ne zaman kapatılmasını istediğini sorsun. Daha sonra kullanıcıdan aldığı bu bilgiye göre bilgisayarı otomatik kapanmaya ayarlasın. İşte sadece bu kadar.

Sonrasında ChatGPT size bu işlemi gerçekleştirecek yazılım kodunu hazır bir şekilde gönderecek. Sizin yapmanız gereken tek şey ise bu yazılımı forum ya da ilan siteleri üzerinden satmak ve pazarlamak.

Ben örnek olarak çok basit bir şey gösterdim fakat siz bu konuyu çeşitlendirebilir, bir çok yazılım üretebilir ve bunları satarak güzel paralar kazanabilirsiniz.

6- Yapay Zeka İle Hikaye Yazarak Para Kazanma

Çocuk kitapları ya da bazı web site sahipleri hikaye satın alımı yapmakta. Bunların yapılmasının ana sebebi içerik sayısını arttırmak.

Peki yapay zeka ile hikaye yazarak nasıl para kazanırız?

Bu madde de bizim en büyük yardımcımız tekrardan ChatGPT olacak. Hikaye yazma konusunda ondan yardım alıcaz. Fakat öncelikle hangi adımları yapmalıyız onlara bakalım.

İlk olarak kendimize müşteri bulmalıyız. İnternetten bir araştırma yaparak hikaye satın almak isteyen ya da hikaye yazdırmak isteyen insalara ulaşmalıyız. Burda iki farklı etmen rol oynuyor. Ya direk belirli bir konu üzerine hikaye yazılmasını isteyen müşteri. Ya da konu farketmeksizin bir hikaye yazılmasını isteyen müşteri.

Biz en zor olan ve belirli şartları olan bir iş aldığımızı düşünerek nasıl yapılacağına bakalım.

Diyelim ki müşteri bizde 8-12 yaş aralığı için, hafta sonu gölde balık tutmaya giden bir çocuğun yaşadığı deneyimler üzerine 2000 kelimelik bir hikaye istiyor.

Öncelikle ChatGPT’ye gidiyoruz ve ve müşterinin bizden istediği şekilde bizde ondan isteyerek bir hikaye yazmasını istiyoruz. Eğer burda kısa bir hikaye çıkarsa tekrardan devamını yazmasını isteyebilirsiniz.

Daha sonra bu hikayeyi kendimiz kontrol ederek bazı eklemeler ve çıkarmalar yaparak teslim edilmeye hazır hale getiriyoruz. Sonrasında bu hikayeyi müşteriye teslim ederek ödememizi alıyoruz.

Bu yöntemi kullanarak bir çok farklı iş alabilir ve bu sayede para kazanabilirsiniz.

7-Yapay Zeka İle İnfluencer Oluşturarak Para Kazanma

Sosyal medya da içerik üretmek için bir çok fikriniz var ama yüzünüzü göstermek istemiyor musunuz? İşte bu madde tam size göre.

Elai.io web sitesi üzerinden istediğiniz bir insana istediğiniz dilde içeriğin metnini vererek bir video oluşturabilirsiniz.

Örnek verelim kozmetik ürünleri üzerine içerik üreten bir influencer oluşturmak istiyorsunuz.

Bu web sitesi ile kozmetik ürünlerinin anlatımını yapan bir karakter seçiyorsunuz. Daha sonrasında ilk videonuzu oluşturuyorsunuz. Yine örnek vermek gerekirse “Kadınlar İçin En İyi 10 Parfüm” adlı bir içerik oluşturuyorsunuz.

Bu yapay zeka platformu ile kendi yüzünüzü göstermeden başkasının yüzü ile ürünlerin anlatımını yapıp bu içeriği oluşturduğunuz sosyal medya hesaplarında paylaşabilirsiniz.

Belirli bir takipçi kitlesine ulaştıktan sonra ise kesinlikle kozmetik ürünlerinin üretimini yapan markalar size ulaşacaktır ve sizinle işbirliği yapmak isteyecektir. Bu sayede sizde iş birlikleri yapıp yüzünüzü ve sesinizi kullanmadan para kazanabilirsiniz.

Bu sadece bir fikir. Kendi yaratıcılığınızla çok daha fazla fikir oluşuturup kendi sanal influencerınızı oluşturabilirsiniz.

8-Yapay Zeka İle Kitap Yazarak Para Kazanma

Bu maddeye kadar anlattığımız tüm iş modelleri kafanızda belli başlı fikirler oluşturmuştur. Bu madde de ise daha önceki maddelerimizde değindiğimiz hikaye yazma kısmını bir pasif gelir modeline dönüştüreceğiz.

Peki yapay zeka ile kitap yazarak nasıl para kazanacağız?

Öncelikle kendinize bir yaş grubu belirleyin. Biz örneğimiz için yine 8-12 yaş grubunu seçelim. Sonrasında kendinize bir çocuk karakteri belirleyin ve ona bir isim verin. Biz ona “x” diyelim.

Şimdi yapay zeka için çalışma zamanı. ChatGPT’ye gidiyoruz ve bize x karakterimiz için 10 adet hikaye fikri oluşturmasını söylüyoruz.

Sonrasında ChatGPT’nin oluşturduğu bu 10 hikaye fikrini yine ona vererek bize 10 farklı hikaye yazmasını söylüyoruz. İşte bu kadar. ChatGPT bize istediğimiz yaş grubu ve karakter özelinde 10 farklı hikaye yazdı.

Daha sonra her hikayeyi tek tek vererek bu seferde bu hikayelerin bir kitap olacağını ve bu kitap için oluşturulacak bir görsel promptu yazmasını istiyoruz.

Aldığımız bu promptları yapay zeka görsel oluşturma araçlarına vererek kitabımız için görseller oluşturuyoruz.

Sonrasında bu hikayeleri ve görselleri tek bir kitap haline getiriyoruz. Bu aşamadan sonra ister bu kitabı e-kitap olarak internette satabilir. İstersenizde fiziki olarak üretip e-ticaret platformlarında satabilirsiniz.

Bu şekilde onlarca kitap üretip satışa koyduktan sonra yapmanız gereken tek şey arkanıza yaslanmak ve kitabınız satıldıkça kazandığınız paraları harcamak.

9-Yapay Zeka İle Web Sitesi Oluşturarak Para Kazanma

Bu maddemizde kullanacağımız yapay zekanın adı Leia. Bu yapay zeka sayesinde sadece nasıl bir web sitesi oluşturmak istediğinizi anlatarak web sitesi açabiliyorsunuz.

Peki yapay zeka ile web sitesi açarak nasıl para kazanıcaz?

Aslında burda da sistem çok basit yapmanız gereken şeylerde çok basit. Tasarım maddesinde anlattığımız gibi bu madde de de küçük çaplı işletmelere iş yapacağız.

Peki bu nasıl olacak?

Öncelikle ilan siteleri üzerinden web sitesi yaptırmak isteyen müşteri bulmamız gerekmekte. Dünya üzerinde bir çok farklı işletme ve binlerce ilan arasından bir tanesini seçmeniz yeterli.

Yine bir örnek üzerinden anlatmamız gerekirse sosyal medya örneğinde ki gibi bir inşaat sektörü için web sitesi işi aldığımızı varsayalım.

Leia sitesi üzerinden bu markanın özelliklerini girmemiz web sitesi oluşturmamız için yeterli. Sonrasında web sitemiz hazır. Ek olarak yine yapay zeka ile görsel oluşturma araçlarından bu web sitesini zenginleştirebilir, daha sonra müşterimize teslim edebiliriz.

Bu yöntem ile işletmesine web sitesi oluşturmak isteyen müşterilerden iş alıp çok kolay bir şekilde para kazanabilirsiniz.

10- Yapay Zeka İle Marka Oluşturma

Evet, son maddemize kadar size farklı farklı sektörlerde iş fikirlerinden bahsettim. Eminim bu yazıyı okuyanlardan bazıları neden bu iş fikirlerini hep bir arada yapmıyoruz diye sormuş olabilir. İşte son maddemizde bu konuya değinicez.

Farkettiyseniz yazımızın başından beri yapay zeka ile logo oluşturduk, makale yazdırdık, seslendirme yaptık, görsel oluşturduk, video oluşturduk, sosyal medya içeriği oluşturduk, web sitesi yaptık ve hatta yazılım dahi yaptık.

Şimdi bunların hepsini birleştirerek bir marka nasıl oluştururuz onu anlatıcam. Öncelikle kendinize bir sektör belirleyin.

  1. Aşama: Marka Kimliği Oluşturmak

Bu aşamada markamızın adını, logosunu, renklerini ve sloganını belirliyoruz.

  1. Aşama: Bu aşamada markamıza ait tüm sosyal medya platformlarını açıyoruz.
  2. Aşama: Yayın!

Evet artık yapay zeka kullanarak markamız için kısa videolar oluşturabilir, bunları sosyal medya platformlarında yayınlayabiliriz.

Sonrasında yapay zeka ile markamız için bir web sitesi oluşturabilir ve bu web sitesinde yine yapay zeka ile ürettiğimiz içerikleri yayınlayabiliriz.

Sosyal medya platfromlarında paylaşılmak üzere yapay zeka ile içerik oluşturabiliriz.

Gördüğünüz gibi hayatımızın içerisine tamamen entegre olmuş yapay zeka sayesinde bir çok farklı iş yapabilir, ya da bunların hepsini bir arada yaparak kendimize bir marka oluşturabiliriz.

Bu içeriğimde sizlere bunları anlatmayı çalıştım. Eğer bu içerik sizin için faydalı olduysa düşüncelerinizi ve fikirlerinizi yorumda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

About Author

Enes Arslan

Teknoloji Hakkında İçerik Üreterek Daha Fazla İnsana Ulaşmayı Hedefleyerek Teknollogs.com'u Kurdum.

Bir Cevap Yazın