Kendinize uygun kulaklığı seçtikten sonra buraya tıklayarak 150 TL altı en iyi 5 bluetooth kulaklığı seçtiğimiz yazımızı okuyabilir ve size uygun kulaklığı satın alabilirsiniz.

Kulaklıklar temel olarak, Kulakiçi Kulaklık ve Kulaküstü Kulaklık olarak ikiye ayrılıyor.

İlk Olarak Belirlemeniz Gereken Şey Kulak Üstümü ? Kulak İçimi ?

Öncelikle belirlemeniz gereken en önemli şey kulaklığı nasıl kullanacağınız, nerelerde kullanacağınız örnek olarak spor yaparken kullanacaksanız sporcu tarzı bir kulak içi kulaklık bakmanız lazım.

Kulak Üstü Kulaklık

Eğer dışarıdan gelen gürültüyü minimum seviyeye indirmem gerek diyorsanız sizlere ilk önerim kulak üstü bir kulaklık olacaktır. Tabiki çok güzel gürültü engelleyen kulak içi kulaklıklar var fakat bu iş için biçilmiş kaftan kulak üstü kulaklıklardır ayrıca gürültü engelleme özelliği olan kulak içi kulaklıklar biraz daha pahalı oluyor. Dışında kullanılan malzeme ve ses yalıtımı sebebiyle ortlama kalitede her kulak üstü kulaklık dışarıdan gelen sesi izole ederek daha konforlu bir kullanım sunacaktır.

Kulak İçi Kulaklık

Eğer çok fazla bi ses yalıtımı istemiyorum, kulaklığımı pratik bi şekilde taşıyayım genelde evde kullanım için değilde her yerde kullanmam lazım diyorsanız bu iş içinde en uygun kulaklık türü kulak içi kulaklıklardır.

Göz Atın; BBC Tarafından Hazırlanan Gizli Milliyetinizi Bulalım Testi

Eğer kendinize uygun tarzda kulaklığı seçtiyseniz sırada önemli bir seçenek daha var.

Kablolu Kulaklık mı Bluetooth Kulaklık mı ?

Kulaklıkları birbirinden ayıran en önemli etkenlerden biri ise Kablolu bir kulaklık mı olacak yoksa Bluetooth mu ?

Bluetooth Kulaklık

Son zamanlarda neredeyse herkesin kulağında görebileceğiniz kulaklık modeli ise şüphesiz Bluetooth kulaklıklardır.

Göz Atın; Haylou Hangi Ülkenin Markasıdır ? Nerede Kurulmuştur? Haylou Markası Hakkında Merak Edilen Her Şey

Bu modelde kendi içinde Kulak içi Bluetooth Kulaklık ve Kulaküstü Bluetooth Kulaklık olarak ikiye ayrılıyor siz yukarı da hangisini seçtiyseniz ona göre devam edin.

Bluetooth kulaklıklarda dikkat edilmesi gereken nokta çakma modellerden uzak durmanız. Hem içerisinde kullanılan pilin hiçbir sertifikası olmaması hemde dayanıksız ve kalitesiz olmasından dolayı.

Eğer kulaklığı oyun için kullanacaksanız bütçeniz ise çok yüksek değilse Bluetooth yerine kablolu kulaklık almanızı öneririm. Çünkü Bluetooth kulaklıklarda ses aktarımında gecikme yaşanabiliyor buda eminim ki hiçbir oyun severin hoşuna gitmicek bir şeydir.

Bluetooth Kulak Üstü Kulaklık

Bu tarz kulaklıklarda kendi içinde oyuncular için olan ve normal gündelik kullanım kullanım olarak ikiye ayrılıyor ama biz tek parça halinde ele alıcaz. Ama yinede bi kısa bahsetmemiz gerekirse oyunculara özel olan kablosuz kulaklıklar genellikle daha geçikmesiz oluyor müzik performansı olarak da çok önem verilmiyor yani amaç oyun olduğu için geçikmeme olayına odaklanıyorlar. Onun haricinde tüm kulak üstü Bluetooth kulaklıklar aslında bildiğiniz gürültüyü daha güzel engelleyen şarjı uzun giden bir kulaklık tarzı.

Bluetooth Kulak İçi Kulaklık

Bu kulaklık tarzının öncü Apple’ın kulaklığı olan AirPods ve onun çakma akrabaları diyebiliriz.

Özellikle son zamanlarda Xiaomi Haylou gibi markalar 100 – 150 TL arasında bu kategoride gerçekten uygun fiyatlı ve kaliteli kulaklıklar üretip satmaya başladı. Buraya tıklayarak 150 TL altı seçtiğim en iyi 5 adet Bluetooth kulaklıklığa göz atabilirsiniz

Tek Taraflı Bluetooth Kulaklık

Birde bi aralar çok popüler olan herkesin kullandığı tek taraflı Bluetooth kulaklıklar var. Bu kulaklıkların macerası AirPods tarzı Tws Kulaklıkların çıkması ile ne yazıkki son buldu fakat biz yine bir değinelim.

Bu kulaklıkların kaliteli olanları bile piyasadaki çoğu kulaklığa göre daha ucuzdur bunun ana sebebi hem kulaklığın tekli olması hemde şarz kutusunun olmaması.

Eğer illa bir Bluetooth kulaklık alıcam bütçem fazla yok diyorsanız telefon konuşması, video, film, dizi vb. işler için temel olarak iş görebilir.

Göz Atın; 10 Soruda Sana En Uygun Telefon Markasını Bulalım 

Sporcu Kulaklığı

Birde kulaklık çeşitlerinden birisi ise Sporcu Kulaklığı diye geçen boyundan doğru takılan tarzda kulaklıklar vardır. Eğer koşu vb. sürekli hareket halinde olduğunuz bir spor ile uğraşıyorsanız kulağa kanca şeklinde takılan yapısı ile daha güvenli bir kullanım sunuyor, burda da Sporcu Kulaklığını seçmenizde fayda var.

Kablolu Kulaklık

Bu modelde kendi içinde Kulak içi Kulaklık ve Kulak üstü Kulaklık olarak ikiye ayrılıyor siz yukarı da hangisini seçtiyseniz ona göre devam edin.

Yukarıda da belirttiğim gibi gerek mobil oyunlarda gerek bilgisayar oyunlarında gecikmesiz ses için tercih edilebilecek en mantıklı kulaklık çeşidi. Son zamanlarda pek tercih edilmediği için üzerinde çok uzun süre durmamıza gerek yok.

Tabi bu kulaklık çeşidini tercih etmeniz için tek sebep oyun değil. Bu kulaklıklar Bluetooth kulaklıklara göre fiyat olarak daha uygundur yani eğer yüksek ses kalitesi uygun fiyat diyorsanız ne kadar uygun fiyatlı kaliteli Bluetooth kulaklıklar olsa bile fiyat performans olarak kablolu kulaklıklar daha öne çıkıyor. Ayrıca bu kulaklıkları şarj etme gibi de bir derdiniz olmadığını hatırlatmak isterim.

Kendinize uygun kulaklığı seçtiyseniz buraya tıklayarak 150 TL altı en iyi 5 bluetooth kulaklığı seçtiğim yazımı okuyabilir ve size uygun kulaklığı satın alabilirsiniz.

Bu yazımda sizler için kulaklık seçimini nasıl yapacağınız konusunda yardımcı olmaya çalıştım bir çok kulaklık modelini ve tarzını listeledim kendi karaınızı vererek en doğru kulaklığı seçmek ise size kalmış, umarım bu yazım sizin için faydalı olmuştur.

Göz Atın; 10 Soruda Hangi Telefonu Kullandığınızı Bulalım

About Author

Enes Arslan

Teknoloji Hakkında İçerik Üreterek Daha Fazla İnsana Ulaşmayı Hedefleyerek Teknollogs.com'u Kurdum.

Bir Cevap Yazın