Stanford Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren bilim insanları yeni bir buluşa imza attılar. Herhangi bir X-ışını kullanmadan duvarların arkasındaki nesneleri 3 boyutlu bir şekilde yeniden oluşturan bir algoritma geliştirdiler.

Otonom araçların çalışma mantığına benzer bir mantıkla çalışan bu sistem ile bilim insanları, ışık fotonlarına ait parçacıkların hareketleri üzerinden görünmeyen yerleri 3 boyutlu bir şekilde görünür kılmayı başardılar.

9 Eylül’de ilk araştırma sonuçlarını yayınlayan bilim insanları geliştirdikleri algoritmanın testinde 1 inç (2,4 santimetre) kalınlığında bir köpük tabakasını kullandıklarını belirttiler.

Göz Atın; Singapur’da Zoom’la Yapılan Bir Derste Uygunsuz Görüntüler Gösterildi!

Önünde bulunan bu tabakanın arkasındaki şekli başarılı bir şekilde algılayıp 3 boyutlu halini tasarlayan algoritma bu testi başarı ile geçti.

Bilim insanlarının Nature Communications’da yayınladıkları bu testin makalesine göre bu, her duvarın arkasını görebilme ile eş yetenek.

Proje’nin lideri Stanford Üniversitesi elektrik mühendisliği doçenti Gordon Wetzstein bu algoritma için, “Buna benzer pek çok teknik bi nebze iyi ve kumlu görüntüler ortaya koyabiliyor fakat bu algoritma gerçek anlamda görülmesi asla mümkün olmayanı ortaya koyuyor. ifadelerini dile getirdi.

Sözlerine devam eden Wetzstein, bu çalışmayı geliştirerek ileride tıp alanında mikroskobik derecede küçük olan, görülmesi oldukça zor olan nesnelerin arkasını 3 boyutlu şekilde görülmesinden otonom araçlara kadar birçok alanda kullanılmasını hedeflediklerini belirtti.

Üç Boyutlu Nesnelerin Arkasını Görüp Yeniden Oluşturan Algoritmanın Çalışma Görüntüsü

Göz Atın; Koronavirüsün Sadece Erkeklerde Görülen Yeni Bir Belirtisi Ortaya Çıktı!

About Author

Enes Arslan

Teknoloji Hakkında İçerik Üreterek Daha Fazla İnsana Ulaşmayı Hedefleyerek Teknollogs.com'u Kurdum.

Bir Cevap Yazın