Korona virüs nedeniyle ihtiyaç sahiplerine yardım için bakanlık yardım etmeye başladı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay 1000 TL yardım yapılmaktaydı. Bu yardım şuan da 1100 TL olarak değiştirildi. Bu yardımdan yararlanmayın kişiler ama yararlanmak isteyenler internet üzerinde başvuru yapma imkanı vardır. Bu yardım E Devlet üzerinde kimliğinizin son hanesine göre başvuru yapabiliyorsunuz ama hafta soruları herkes başvuru yapabilir.

T.C Kimlik numaranızın son hanesine göre başvuru yapma günleri:

0 – Pazartesi
2 – Salı
4 – Çarşamba
6 – Perşembe
8 – Cuma

Bu günlerde başvuru yapabiliyorsunuz ama hafta sonları yani Cumartesi ve Pazar günleri ise sınırlama olmaksızın herkes E Devlet üzerinden başvuru yapabilir.

SOSYAL DESTEK BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde tek başvuru olarak değerlenecektir.
  • Başvurular E Devlet üzerinde yapılmaktadır.
  • Değerlendirmeler kişi bazlı değil hane bazlı yapılacaktır.
  • Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilenlerden biri yer alırsa değerlendirmeye alınmayacaktır.

Sosyal Destek Programında yardımlarından 1000 TL Nakli destekten faydalanmış olanlar, Emekliler, İŞKUR Kısa Çalışma ödeneğinden faydalananlar, memurlar, kamu işçileri, SGK geliri olması. Bunlardan biri var ise yardım dan yararlanamazsınız.

Eğer bu desteğe başvuru yapmak istiyorsanız aşağıda ki linke tıklaya bilirsiniz. E-Devlete gidip hızlı bir şekilde başvuru yapabilirsiniz. Gelen ekranı doğru bir şekilde doldurmaya özen göstermeye çalışın.

E-DEVLET PANDEMİ YARDIM BAŞVURU EKRANI

About Author

Muhammet Koç

Bir Cevap Yazın